Uw kind weer gelukkig!

Herkent u dit ?

Uw kind was altijd zo vrolijk, zo vroeg wijs, zo bijzonder en zo gevoelig. Een nieuwsgierig en stralend kind. Maar daar ziet u nu nog maar weinig van terug.  Uw kind is nu:

  • Onzeker of zelfs faalangstig.
  • Wil niet meer naar school.
  • Trekt zich steeds meer terug in zijn of haar eigen of imaginaire wereld.
  • Voelt zich lusteloos.
  • Is niet meer gelukkig.

U maakt zich zorgen.

Wat is er toch met hem of haar aan de hand?

De laatste jaren worden er steeds meer bijzondere kinderen geboren. Deze kinderen zijn van nature heel wijs, gevoelig en levenslustig. Ze stralen met hun aanwezigheid en hun woorden licht en vrolijkheid uit. je zou ze spiritueel hoogbegaafd kunnen noemen. Als baby en jong kind zijn we open en laten we ons leiden door waar we blij van worden. Je zou kunnen zeggen onze innerlijke kompas. In de loop van ons leven worden we steeds meer gevormd en geconditioneerd. Waardoor we langzaam het leven gaan leiden volgens bepaalde overtuigingen en patronen die ons door andere mensen en de maatschappij op ons zijn overgebracht. Er wordt ons vooral geleerd de blik naar buiten te richten en niet naar binnen. daardoor raken we de balans tussen onze geest, lichaam en ziel en de aangeboren connectie met onze innerlijke stem kwijt. en dit terwijl de sleutel tot persoonlijk geluk en innerlijke tevredenheid juist daar ligt. de kompas van deze kinderen is echter fijngevoeliger en daardoor kunnen ze sneller van hun richting afdwalen en hierdoor hun weg naar zelfontdekking, zelfontplooiing , zingeving en levensgeluk niet meer zo makkelijk vinden.

Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe generatie mensen, ons op een heel natuurlijke wijze het goede voorbeeld kunnen geven wat authenticiteit, levensvreugde, toewijding, liefde, wijsheid en vrede betekenen. Heel graag wil ik deze kinderen /adolescenten helpen hun innerlijke kompas te hervinden en te versterken. Zodat ze kunnen uitgroeien tot een volwassene die zingeving en levensgeluk ervaart en zich kan handhaven in onze realiteit enerzijds. maar anderzijds ons kunnen helpen een voor ons allen vruchtbaardere realiteit te scheppen.

Wilt u meer weten over mijn werkwijze klik dan op onderstaande knop.