Hoe krijg ik mijn bedrijf tot volle bloei?

U heeft een prachtig bedrijf. U wilt graag de competenties van u zelf en de mensen die met u werken inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. U ziet de mogelijkheden in uw product en de potentie in de mensen die met u werken. In basis is alles aanwezig om het tot een succesvol, goed lopend bedrijf te maken, waarin mensen graag willen werken. Toch ziet u dat het volle potentieel niet bereikt wordt.

Vaak worden er dan nieuwe cursussen, richtlijnen, structuren en strategieplannen ontwikkeld. Wellicht heeft u dit ook al gedaan en ziet u dat dit niet volledig werkt. Het lijkt een oplossing, maar er is op een bepaalde laag geen gedragenheid. Juist deze gedragenheid, deze verbinding en vorm van commitment heeft u en uw medewerkers nodig om uw bedrijf tot volle bloei te brengen. Dit vergt wat van de medewerkers. Het vergt een vorm van loslaten en zich met elkaar verbinden op een andere laag. Dit vergt moed en een nieuwe vorm van samenwerken en persoonlijk leiderschap van een ieder.

Mijn manier van werken is niet doordat ik cursussen of strategische meeting organiseer of begeleidt. (Cultur change eats strategy for breakfast, ik zie mezelf liever als de professional die zorgt voor de voeding en de sfeer die nodig is om mensen en de organisatie te laten floreren) Ik maak verbindingen en breng op deze manier mensen, teams en organisaties tot hun hoogste potentieel en maak samen met de mensen de cultuur van de organisatie weer vruchtbaar en gezond.

Graag ga ik met u kijken naar de mogelijkheden die uw bedrijf en uw medewerkers hebben om volledig tot bloei te komen. Dat doe ik als eerste naar de beleidsstukken te kijken, met mensen in en buiten de organisatie in gesprek te gaan. Doordat ik hierna ga kijken, ga ik ook dat datgene dat tussen het beoogde resultaat en de werkelijkheid van dit moment in staat, zien. Dat kan velerlei zijn, misschien ook onvermogen of onwil van de medewerkers. Alles wat ik tegenkom zal ik liefdevol, met humor en soms ook confronterend, al na gelang wat noodzakelijk is, bespreekbaar maken. Het bespreekbaar maken zal dan ook direct al voor een beweging gaan zorgen. Door met mij te gaan werken brengt u dus vanaf het begin een proces van verandering in werking. Gedurende deze periode van onderzoeken breng ik de mogelijkheden van transformatie en knelpunten in beeld, leg ik verbindingen en creëer het eerste draagvlak voor nieuwe groei.

Na de periode van onderzoeken zal ik een plan van aanpak maken en dit als eerste bespreken met u en na goedkeuring met de mensen die vorm kunnen gaan geven aan deze verandering. De echte cultuurdragers van de organisatie. Vaak zijn dit niet de mensen waaraan u als eerste denkt. Door de gesprekken die ik zal hebben met de mensen op de werkvloer, krijg ik inzicht in de formele en niet formele lijnen en zal ik die mensen, die mee kunnen helpen aan het maken van nieuwe verbindingen kunnen ontmoeten, spreken en motiveren om hun talenten in te gaan zetten. Dit gaat zorgen voor een beweging in uw organisatie en in uw zelf. Het plan van aanpak dat ik zal voorstellen zal dus altijd een voorstel zijn in de vorm van het begeleiden van een verander proces.

Verandering is niet altijd gemakkelijk. Het vergt loslaten van oude patronen, misschien komen er angsten vrij en er zal gezocht mogen gaan worden naar een nieuwe vorm van vertrouwen in elkaar. Mijn ervaring in het begeleiden van mensen, teams en organisaties is dat verandering niet komt door nieuwe regels, cursussen of strategieën . Maar dat de echte verandering van binnenuit komt. Van binnenuit in u en uw medewerkers.

Dit proces zal ik graag, met al mijn toewijding, liefde, scherpzinnigheid en humor begeleiden.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvende afspraak. Graag denk ik met u mee!

IMG_0987 Maak een afspraak