Gaia's Labyrint

Een rondreizend verhaal over de kracht van vrouwen

Gaia’s labyrint is een verhaal over een vrouw die vroeger vluchtte in haar zelf bedachte verhalen om te kunnen overleven.  Nu hoeft ze niet meer te vluchten en verteld ze over haar leven. Een leven, zoals elk leven met hoogte en dieptepunten. Gaia’s labyrint is een persoonlijk verhaal.

Ongeveer 10 jaar geleden was ze moe en wist ze niet meer hoe ze verder moest. Haar oude patronen werkten niet meer, ze was vast gelopen. Op een ochtend in bad vroeg ze zich af, wat ze vroeger ook al weer wou. De antwoorden die opkwamen waren reizen en iets met vrede. Ze boekte een retourvlucht en één overnachting en reisde voor de eerste keer in haar leven alleen. Ze reisde af naar Israël en Palestina.

Daar liet ze zich volledig leiden door haar intuïtie en die bracht haar de mooiste ervaringen van haar leven. Ze zag daar op die plek , die is vol met het zoeken naar vrede , ook dat wat er tussen staat. Ze zag en ervaarde de kracht van vrouwen als bruggenbouwers tussen deze schijnbare tegenstellingen en besloot een pelgrimstocht met en door vrouwen te organiseren. Jaren later kwam de droom uit, samen met vrouwen uit verschillende geloofsovertuigingen en afkomstig uit verschillende landen is ze op pad gegaan.

Ze reisden door Jordanïe, Palestina en Israël. Iedere avond bracht ze met vrouwen door die woonden. Soms rondom een kampvuur, soms bij vrouwen thuis. Ze spraken over hun verlangens, hun hoop op vrede en de rol die vrouwen hierin zouden kunnen nemen. Deze tocht heeft haar zoveel geleerd en gebracht en dat wil ze graag met jullie delen. Op een wijze zoals dat vroeger ging, van mond tot mond, van moeder tot dochter en van schoot tot schoot.”

Gaia’s Labyrint is een rondreizend verhaal dat ondersteund wordt door muziek en beelden. Mythe en realiteit ontmoeten elkaar. Het is een verhaal over godinnen en draken, over licht en donker, over liefde en angst. Over de kracht van vrouwen , de rol die vrouwen kunnen nemen in de wereld van nu en de rol van mannen om hun te ondersteunen in dit proces. Alles wat het verhaal nodig heeft is een gezellige groep vrouwen en een warme kamer.

Zij spreekt tot ons: “Sta op vrouwen.Ik kom om jullie wakker te kussen. Verenig jullie en ga met mij samen op weg naar de bron.”