Maxime van Mensel - schrijfretraiteEen super fijne plek met prachtige tuin. Ik ben bijna het huis niet uit geweest, maar had hier even geen behoefte aan en voelde me veilig in dit huis. Mijn kamer was top. Ook de mogelijkheid tot thee maken was top!

Het eten vond ik altijd goed verzorgd, genoeg keuze en lekker.

Ik vond dit al meteen een zeer fijne kennismaking met Marjon en het weekend in het algemeen. Ook het feit dat dit in haar veilige cocon was hielp bij het vertrouwen en sfeer. Haar verhaal heeft me enorm ontroerd. Vooral naar het einde toe voelde ik puurheid, pijn, schoonheid, herkenbaarheid…veel dingen door elkaar en ik dacht : wauw, dit wordt een heftig weekendje.

Ik ben iemand die makkelijk meegaat in hypnose of visualisatieoefeningen, dus ik was ook meteen mee op de stoel. Ik voelde hier en daar wel tintelingen, maar verder deed het me niet veel. Maar wat hierna er is uit voort gekomen is wel straf. Ineens kwam heel mijn verhaal, symbiose en pijnen naar boven i.v.m. mijn moeder en dit is het allerlaatste dat ik verwacht had op dit weekend. Ik heb al veel therapie en retraites en spirituele, holistische dingen gedaan en dacht echt hier gewoon te kunnen schrijven en een verhaal te vertellen. Ik begrijp nu heel goed dat dit een stuk was die nog vast zat en eruit moest om verder te kunnen. En het moest ook op een heftige manier om door te dringen. Dit heeft Marjon enorm goed gedaan. De massage was zaaaalig!! Mijn bewegingen in de benen waren losser erna, maar het voelde vooral enorm ontspannend. Het labyrint heeft me ook enorm verrast! Ik wist totaal niet wat ik daarvan moest verwachten of wat dat kon doen, maar wauw. Als je je laat leiden door je gevoel gebeurd er zo veel! Het heeft me toch ook patronen duidelijk gemaakt en dingen waarvoor ik zal moeten opletten in de toekomst. Ik was zo euforisch over mijn inzichten en AHA moment, dat ik even terug met de voetjes op de grond moest komen. En het heeft me doen beseffen dat alles met ups en downs gaat, niet vanzelf gaat en dat ik niet moet panikeren bij hindernissen. En vooral dat ik er rustig aan moet beginnen en opbouwend, niet impulsief zoals een kip zonder kop. Wat een verassingen allemaal.

Maxime van Mensel

Share Button

Geef een antwoord